Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Qatar Open

(2019-03-25 23:58)
World Tour i Qatar är en platinumtävling, den hösta nivån av World Tour. Tävlingen lockat hela världseliten och är ett bra test inför VM som startar om mindre än en månad. Tävlingen spelas 26-31 mars. Inlägget uppdateras löapnde.
 
I Oman Open som avslutades igår (24/3) var Sverige representerat av en spelare, nämligen 15:e rankade Mattias Falck. Falck var toppseedad i tävlingen och det var inte långt ifrån att det räckte hela vägen.
 
Under helgen spelades semifinalerna av Champions League klart. Semifinalerna spelades i bästa av två möten där det sammanldagda resultatet avgjorde avancemanget. Tyvärr är alla svenska spelare utslagna inför kommande finalspel.
 
Eslöv kunde i två raka matcher ta revansch på Halmstad BTK för fjolårets finalförlust i Pingisligan by STIGA. 4-2 ikväll gav Eslöv deras 13.e SM guld på de senaste 15 åren för herrar. Mäktigt!
 
I förra veckan avgjordes årets första internationella Para-tävling i den norditalienska staden Lignano. 12 svenska spelare var på plats och nedan följer en kort sammanfattning av resultaten.
 
Ulf Bengtsson somnade på söndagsförmiddagen in efter en tids sjukdom. ”Benke”, bördig från skånska Höganäs hade en lång och mycket framgångsrik karriär och var i allra högsta grad bidragande till det som brukar kallas ”det svenska pingisundret".
 
Idag (14/3) inleds ITTF Fa20 Para Lignano Open i italienska Lignano. Tävligen är årets första internationella tävling och har rankingstatus Fa20 vilket är den lägsta men det märks att det är ett kvalår till Paralympics då många av de bästa är med.
 
Under årets SM var olyckan framme i semifinalen i klass 8 mot Fabian Rignell när Linus Karlsson skadade sig olyckligt. Ganska snabbt konstaterades det att hälsenan var av och nu följer en lång rehabiliteringsprocess.
 
World Table Tennis Day 2019 närmar sig! Lägg in den 6 april i kalendern. Hur uppmärksammar du WTTD?
 

Fler semifinaler i CL

(2019-03-08 22:30)
Fredagen 8/3 bjöd på semifinaler av Champions League för både herrar och damer. Angers med Jens Lundquist och Jon Persson i laget och för damerna Matilda Ekholm i Eastside Berlin.
 
Idag (7 mars) startade semifinalspelet av herrarnas Champions League med mötet mellan ryska UMMC och Düsseldorf från Tyskland. Imorgon spelas den andra semifinalen mellan franska Angers och Fakel Gazprom även de från Ryssland.
 

U21 EM i Gondomar

(2019-03-06 18:53)
Imorgon (7/3) startar U21 EM i portugisiska Gondomar. Tävlingen pågår till och med söndag 10 mars. Sverige skickar totalt fem spelare som kommer försvara de blågula färgerna.
 
Svenska Bordtennisförbundet erbjuder unga ledare, 16-25 år, att ansöka om stipendium som innebär möjlighet att utvecklas som bordtennisledare.
 

Sportsnack i Eskilstuna

(2019-03-05 17:18)
I samband med SM-tävlingarna i Eskilstuna bjöd sportchef Mikael Andersson in tränare och andra intresserade till ett ”Sportsnack” under en timme på lördagseftermiddagen.
 
Mellan 21-28 april avgörs individuella VM i ungerska Budapest. Medaljer kommer att delas ut i singel och dubbel för damer och herrar samt i mixed dubbel. Den svenska truppen är nu uttagen och består av fem herrar och fyra damer.
 

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.com