Hoppa till sidans innehåll
Craig

Craig – glädjespridaren!

17 JAN 2015 15:14
Vi fortsätter presentationen av klubbens tränare. I dag tog jag mig en pratstund med Craig Campbell!
  • Skapad: 17 JAN 2015 15:14

Att prata med Craig är aldrig tråkigt. Han är som ni vet en person som aldrig har långt till ett skratt. Craig föddes 1977 Barbados i Västindien – en plats där det är något skönare klimat än i Sverige – ta en titt via denna länk

Hur kom det sig att du började spela bordtennis?

Craig: Jag satt i klassrummet som 11-åring och var lite okoncentrerad. Då såg jag att flera i klassen räckte upp handen – så jag tänkte "det är lika bra att jag också räcker upp handen" (högt smittande skratt). Och det var så jag började spela bordtennis. Det var en fullständig slump.

Var du bra direkt?

Craig: Jag var reserv i D-laget. Och det fanns inget E-lag (bullrande skratt). Men sommaren som följde kom jag igång och tränade med en kompis. Under två månader tränade vi varje dag! Och när vi kom tillbaka till skolan efter sommaren så var jag med i A-laget (skratt).

Craig stannar här upp ett ögonblick eftersom en av klubbens ungdomar kommer in i omklädningsrummet: "Hey, how are you doing man", säger Craig och gör high five. Sedan fortsätter vi:

Hur gick det för dig med spelet under ungdomsåren?

Craig: Det gick bra. Jag vann Barbados juniormästerskap flera gånger. Jag var också bland annat med i Barbados seniormästerskap, US Open, Brazil Open och Florida Open.

När lämnade du Barbados?

Craig: Jag var 17 år och ville gärna spela bordtennis och studera utomlands. Jag fick möjligheten att åka till England och tog chansen direkt! Jag hamnade i en liten ort i mitten av England där det fanns många får – ja, nästan bara får (stort skratt). Det var perfekt. Klubben var bland de bästa i Europa med flera av de bästa kineserna och Englandsettan Desmond Douglas. Under de två åren där lärde jag mig enormt mycket.

Vilka är de största tävlingarna som du har spelat?

Craig: Jag var med i VM i Manchester 1997 och har varit med i slutkval till OS. Jag har alltid varit en bra spelare, men aldrig kunnat spela på min högsta nivå på tävling. Mina bästa slag kom tyvärr på träningarna. 

Hur kom du till Sollentuna?

Craig: Jag studerade i Oxford några år senare och gick en dag längs gatan då jag såg två av mina vänner gå tillsammans med en söt kvinna. Där och då träffade jag min blivande fru! Hon var från Halmstad, men arbetade i Oxford. Vi flyttade till Sverige 2011 och hamnade i Sollentuna eftersom min fru fick jobb på Karolinska sjukhuset. Sedan tog jag kontakt med Lasse Naesström och började i Rotebro BTK. Jag trivs fantastiskt bra i klubben!  

Vad är det som känns allra viktigast att lära ut till klubbens barn och ungdomar?

Craig: Att de lär sig att lita på sig själva och att det handlar om det egna ansvaret. Det är det bästa med bordtennis tycker jag. Vi lär barnen hur de ska spela – men när de är där ute och spelar match finns det ingen annan som kan hjälpa till. Det är helt upp till dem själva hur det ska gå. De får lära sig att lita på sig själva, vilket stärker självförtroendet.

Vad finns det mer som är viktigt att tänka på för våra löften?

Craig: Jag hoppas kunna coacha dem så att får bättre tävlingspsyke än vad jag har haft. Det viktigaste är att ha tålamod. Att lära sig att man inte måste slå ett 100-procentigt slag för att vinna poängen. De som blir bäst i världen är de som har lärt sig att inte ta för stora risker i spelet. Att spela vårdat är nyckeln. Att inte satsa på att vinna bollen snabbt. Ha tålamod! 

Vi avslutar därmed pratstunden och Craig går åter in i hallen för ännu en timme med klubbens löften denna januarilördag.

Här några andra tidigare intervjuer:

Intervju med David Wigforss och Elvin Kasumovic

Intervju med Melissa och Yasemin Uzum

Intervju med Fabian Wigforss och William Lindberg

Intervju med Hugo Hålling och Karolina Eriksson

Porträtt – läs om Ronnie Larsson

Om ni vill få koll på vilka tävlingar som gäller framöver – se denna länk.

Gå gärna med i vår Facebook-grupp som Sven Hålling drog igång! Du hittar den via denna länk.

Skribent: Johan Lindberg

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...