Hoppa till sidans innehåll
Ronnie Larsson

"Många unga talanger"

25 JUN 2014 16:44
Rutinerade tränaren Ronnie Larsson var i dag med på lägret. Han tränar ju klubbens A-lag och talanger regelbundet. Ronnie har varit riksinstruktör för förbundet och tränat fler lag i Pingisligan. Här får ni lära känna Ronnie lite närmare.
  • Skapad: 25 JUN 2014 16:44

När började du med pingis?

- Jag började rätt så sent, som 15-åring. Det var under en idrottsdag i skolan som en ledare tyckte att jag skulle börja. Efter ett tag blev jag tränare eftersom vi inte hade någon i klubben. Jag spelade några år i högre divisioner, men tyckte att tränarrollen passade mig ännu bättre.

1982-84 tränade du J-O Waldner i Spårvägen. Han hade då precis slagit igenom som senior. Hur var det att träna J-O?

- Det var väldigt roligt. Han kunde slå slag som man aldrig sett förut, både på träning och tävling. Han och de andra spelarna var väldigt duktiga och det kändes som ett självspelande piano.

- Men även om J-O var - och är - en supertalang så ska man veta att han också tränade väldigt hårt. De körde specialpass på dagarna innan de körde med mig på kvällen. "Äpplet" (Mikael Appelgren) var också med då och då, även om han spelade för Ängby.

Vad tycker du om svensk pingis i dag?

- Det känns som att det är något på gång i svensk pingis - att det är något av en pingisboom just nu. Det är många unga spelare som känns väldigt talangfulla. Det finns en enorm energi i de unga spelarna. 

- Rotebro är en klubb där de unga spelarna utvecklas väldigt mycket och de får en bra teknisk skolning av tränarna.

Vad är det viktigaste att tänka på för de unga lirarna på detta läger?

- Något av det viktigaste är att de lär sig att skruva. Det är nyckeln till att utvecklas. Och att de har roligt med pingisen förstås.

Skribent: Johan Lindberg

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...