Hoppa till sidans innehåll
Fan Zhendong och William

Superstjärnans hälsning till Rotebros löften

13 NOV 2014 21:30
I dag var jag i Eriksdalshallen där några av världens bästa spelare nu spelar SOC. 17-årige kinesiske världstrean Fan Zhendong skickar här en hälsning till klubbens spelare: På lappen ovan står det på kinesiska: "Lycka till alla Rotebro-spelare".
  • Skapad: 13 NOV 2014 21:30

Det var en stor dag för William i dag som fick träffa en av sina idoler – Fan Zhendong som är den senaste raketen i Kinas supergäng. Jag passade på att fråga vad Fan Zhendong har för råd till Rotebros unga spelare. Så här svarade han:

– Det viktigaste är att de fokuserar på varje träning. Att de inte lägger över ansvaret på någon annan. Det är bara dom själva som kan få spelkvaliteten att öka, säger 17-åringen.

Om ni inte har sett Fan Zhendong spela så ta en titt via denna länk – vilken lirare!

Jag frågade också Fan Zhendong några grundläggande frågor som kan vara intressanta att läsa för er. Det är en försiktig stjärna jag träffar – en tonåring som är idol för hundratals miljoner kineser...

När började du med pingis och hur mycket spelade du i början?

– Jag började som 5-åring och spelade två timmar om dagen i början – sex dagar i veckan.

Har du några vilodagar från pingisen nuförtiden?

– Ja, jag spelar normalt sex dagar i veckan. På söndagar vilar jag.

Tröttnar du aldrig på att spela så mycket pingis?

– Nej, det är det roligaste jag vet.

Hur ofta träffar du dina föräldrar?

– Det blir en gång i halvåret ungefär. De bor långt från Peking där jag bor och tränar. När jag var mindre var det jobbigt, men nu är jag äldre och har vant mig. Jag pratar med dem ofta i telefon, säger Fan Zhendong vars svar översätts till engelska av en tolk.

Ett tips till er spelare i Rotebro BTK är att besöka Eriksdalshallen de närmaste dagarna. I morgon börjar huvudtävlingen, sedan fortsätter det på lördag innan det är semifinaler och final på söndag. 4 av världens 7 bäst rankade spelare är med! Ettan Xu Xin, trean Fan Zhendong och sedan även Wang Hao och Dimitrij Ovtcharov. Wow!

Skribent: Johan Lindberg

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...