Hoppa till sidans innehåll

Lasse kan bli årets eldsjäl i Sverige!

18 DEC 2017 13:22
Vår ordförande Lasse Naesström kan bli hela Sveriges Eldsjäl! En fantastisk nyhet – och vem skulle vara mer värd denna utmärkelse? Galan Årets Eldsjäl är den 15 mars 2018 och sänds i TV4. In och rösta nu – och försök gärna få andra att göra detsamma!
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 14:08

Lasse är en av fyra ledare i Sverige som är nominerade i kategorin ledarskap! Ni har ända fram till den 1 mars 2018 på er att rösta, men gå in redan nu så att Lasse får en flygande start. Ni går in via den här länken för att rösta:

Rösta här

De har också gjort en fin film om Lasse som ni hittar här:

Filmen om Lasse

Det finns många skäl till att vi tycker att Lasse är värd den här fina utmärkelsen. Han är ett föredöme för pingisen i Sverige. Så länge vi kan minnas har han tränat barn och ungdomar i Sollentuna. När han grundade Rotebro BTK 1986 var det precis innan ”det svenska pingisundret” slog till på fullaste allvar. Det var tre år innan J-O, ”Äpplet”, Jörgen Persson och de andra bröt den ”kinesiska muren”.

Men Lasse Naesström har haft en annan uppgift än att ta fram världsstjärnor. För Lasse har det alltid varit bredden som har gällt, att alla barn ska få ha en sport att vara med i – oavsett talang eller förmåga. Det är därför ingen slump att Lasse alltid har kunnat ta bra hand om spelare med funktionshinder.

Ett exempel från senare år är en pojke som egentligen inte var så intresserad av pingis på alla träningar. Han fick då sitta på en av plintarna i gymnastiksalen och ta det lugnt de delar av träningen han behövde. En del träningar slog han inte så många slag, men han fick vara där på sina villkor utan att det ifrågasattes av Lasse. En del barn har svårt att passa in i idrott och i gruppverksamhet och det känner Lasse av. Det har betytt mycket för många Sollentuna-barn genom åren. Framför allt de som kanske inte känner att de passar in i lagidrotter som fotboll och ishockey. Lasse är mycket bra på att "ta" ungdomar och föräldrar på ”deras vis”. Han är också tränare en dag i veckan i showdown, ett slags pingis för synskadade och blinda, i Beckomberga. Under 2018 kommer Lasse också att hjälpa till att forska tillsammans med en forskare hur pingis kan hjälpa patienter som har drabbats av Parkinsons sjukdom.

Andra fina saker med Rotebro BTK är att det inte finns någon utslagning i klubben och ingen toppning. Lasse är också väldigt tydlig från första träningstillfället att klubben är mobbningsfri och klotterfri. ”På alla år har jag aldrig sett något klotter – inte ett blyertsstreck!”, har han själv nöjt konstaterat. Vi är flera som har sagt att han skulle kunna höja medlemsavgiften som är 500 kronor per termin. Men han svarar då alltid: ”Men kan alla verkligen vara med då? Har alla råd?”. Så summan ligger fast – en stor kontrast till många andra klubbar. Även om Rotebro BTK har ett seniorlag i division 3 så är alltid första prio breddverksamheten.

Lasse har fått frågan varför han är så engagerad och han svarar då alltid ödmjukt att ”det beror på alla trevliga ungdomar och föräldrar som han möter/träffar". Men att de är så trevliga är mycket Lasses egen förtjänst. Hans ledarstil är att ha stort hjärta och tid för alla – så det smittar av sig! Alla vi som är involverade i klubben på olika sätt som spelare, tränare eller föräldrar vet hur mycket själ Lasse lägger ner på barnen och ungdomarna. Han är i hallen i Norra Strandskolan nästan jämt. Det som andra skulle se som obekväm arbetstid är något som Lasse aldrig skulle drömma om att klaga på. Han är på plats nästan alla vardagskvällar och förstås även fredagskvällar och lördagar. På söndagar är han ofta iväg för att se när någon i klubben tävlar. Det är väldigt få helger om året som han inte är i en pingishall…

Det vore också underbart om ni har möjlighet att sprida detta till andra pingisklubbar i Stockholm och Sverige, så att Lasse får så många röster som det bara går! Ni får också förstås gärna övertyga bekanta eller arbetskamrater om att Lasse är ett bra val. Galan Årets Eldsjäl, som arrangeras av Folkspel, sänds alltså i TV4 onsdagen den 15 Mars 2018. Välkomna att rösta:-)

Med vänlig hälsning

Johan Lindberg och Ronnie Larsson

 

 

 

Skribent: Johan Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...