Hoppa till sidans innehåll
Ronnie Larsson

Många varma ord om fantastiska Ronnie

26 MAR 2019 10:29
Hyllningarna till Ronnie Larsson fortsätter att strömma in. Det värmer verkligen med alla fina ord. Den som vill skriva något kan mejla till mig på This is a mailto link så fyller jag på artikeln.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2019 10:29

Hyllningarna efter vår supertränare Ronnies tragiska bortgång har kommit både från aktiva och föräldrar. Både från de som är kvar i klubben och de med tidigare RBTK-koppling.

Do Le Vy (Sue): "När jag satt på bussen och hittade en pingisboll i fickan som Ronnie hade gett mig började jag gråta. Även om jag inte tyckte om att vara superpunklig eller ha ordentlig uppvärmning eller fysträning så kommer jag att sakna dem så mycket för att det var roligt att köra dem med Ronnie"  

Barry Axén (pappa till Fabian och David Wigforss): "Jag kommer minnas Ronnie för hans engagerande, godhjärtade insats för bordtennisen och dess utövare."

Ann Lindberg (Williams farmor): "När sorgen kommer oväntat för en skara pingisentusiaster i alla åldrar känns det orättvist. Jag som mötte Ronnie en junidag och solen lyste som glädjen i hans ögon. Han bad mig sitta ner och vi fick en liten pratstund. ”Vilken lycka att vara med dessa härliga ungdomar och se dom utvecklas”, sa han. Att se deras glädje att spela värmde oss båda."

På Facebook-forumet "Pingistöntarna" har flera pingisspelare skrivit om Ronnie. Här några exempel:

Roger Johansson: "Vi lärde känna varandra under 80-talet då du framgångsrikt tränade BELE:s elitserielag under några år. Jag lärde känna dig som en varm och vänlig person som älskade pingis."

Stefan Brodin: "Så oerhört tragiskt. En mycket sympatisk person"

Lars Afrell: "Otroligt tråkigt. Ronnie var verkligen som Roger skriver en varm och vänlig person som brann för pingisen. Alltid positivt med ett vänligt ord när man sågs." 

Björn Karlsson: Ronnie var verkligen en vänlig person. För övrigt var det Ronnie som fick mig att göra comeback efter 30 års bortavaro från pingisen. 

Fredrik Åborg: "Varm och vänlig är ord som beskriver Ronnie väl"

Johan Fallby: "Ännu en sorgens dag för svensk bordtennis. Hade Ronnie som tränare i Spåret och han ”lurade” mig till och med till ”comeback” i Rotebro för några år sedan. En fin människovän och tränare har lämnat oss. Kommer sakna hans vänlighet och enkla sätt att vara. Tack för allt"

Här en bild på Ronnie och andra pingisentusiaster under sommarlägret 2017:

Här ytterligare några röster:

Nga Le Thanh: "Vi kommer att sakna Ronnie, hans onsdagsträning, hans coaching. Sista orden som vi växte av var när vi gratulerade honom på födelsedagen när han fyllde 66 förra veckan. Han var glad och full of life och ville överraska barnen med fika efter träningen.Vi kommer att minnas Ronnie precis så."

Tomas Johansson: "Ronnie en mycket mjuk och varm person som det alltid var härligt att ha i sin närhet. Vi är många som kommer att sakna honom i bordtennishallarna under helgerna."

Ingela och Sven Hålling: "Vi möttes alltid av en glad o varm tränare som tog sig tid för våra barn – fanns alltid där med tips o idéer. En stor förebild"

Sedan tidigare har vi berättat om den fina hyllningen på Tibble Kungsängens hemsida – den kan ni läsa via denna länk.

Vi har ju också publicerat en hyllningsartikel här på hemsidan som ni kan läsa här.

Härligt med alla dessa fina ord om en varm tränarprofil och vän. Om någon av er andra vill skriva några ord om Ronnie så är det bara att mejla till This is a mailto link så fyller jag på artikeln. Ha det bra så ses vi i hallen framöver!

Skribent: Johan Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...