Hoppa till sidans innehåll
Ronnie Larsson

Rotebro BTK sörjer Ronnie Larsson

21 MAR 2019 12:26
Det är med stor sorg som vi berättar att vår kära tränare Ronnie Larsson är död. Han kommer att vara djupt saknad i klubben.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2019 12:26

Ronnie har i många år varit en otroligt omtyckt tränare. Han hade så stora pingiskunskaper och var genom åren bland annat riksinstruktör för pingisförbundet och tränare för flera lag i Pingisligan. Men jag skulle ändå säga att det var hans vänlighet och förmåga att läsa av andra människor som imponerade mest. Han kände av när någon spelare var på dåligt humör och kanske behövde vara för sig själv några minuter. Han var stöttande och omhändertagande – lämnade ingen utanför.

Det var också därför han passade så bra in i Rotebro BTK där ordförande Lasse Naesström sedan han startade klubben på 1980-talet har satt mänskliga värden högst. Därför är det heller ingen slump att Ronnie Larsson under flera år var tränare i vår kära samarbetsklubb Tibble Kungsängen.

När jag intervjuade Ronnie för hemsidan i samband med sommarlägret för fem år sedan berättade han om sin väg in i pingisen. Han började relativt sent, som 15-åring. Det var under en idrottsdag i skolan som en ledare tyckte att han skulle börja. Ronnie spelade några år i högre divisioner, men tyckte att tränarrollen passade honom ännu bättre. 

1982-84 tränade han J-O Waldner i Spårvägen, precis då den mästerlige liraren hade slagit igenom som senior. Ronnie berättade under intervjun om hur han fascinerades av att J-O kunde slå slag som man aldrig sett förut, både på träning och tävling. Ronnie tränade under den perioden även en annan storspelare: Mikael "Äpplet" Appelgren.

Vi ska samla minnesord om Ronnie i en artikel här på hemsidan, så om ni vill skriva några rader (räcker med 1-2 meningar), så kan ni mejla till mig på This is a mailto link.

Vi kommer att sakna Ronnie jättemycket och ska fortsätta att låta klubbens pingistalanger få växa sig starka på ett mjukt sätt utan prestations-press. "Ronnie-andan" kommer att leva vidare i Rotebro BTK.

Skribent: Johan Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...