Hoppa till sidans innehåll

Tävlingssäsongen är igång!

05 SEP 2016 09:53
Tomas Johansson har lämnat en fin rapport om Vikingapoolen på vår Facebook-sida. Vi lägger in texten även här!
  • Skapad: 05 SEP 2016 09:53

Här hittar ni förresten vår Facebook-grupp – gå gärna med! Tomas Johansson meddelar att han inte var på plats, men han har skrivit ihop detta på det han har fått rapporterat av spelarna:

"Resultat från Vikingapoolen i Uppsala söndag 4/9

Säsongens första tävling är till ända för några spelare från Rotebro BTK. Klubben representerades denna dag av Melissa, Karro, Nils, Hugo HJ.

Om vi börjar i den minsta klassen så spelade Nils P10 (8 st deltagare) och efter poolspelet stod Nils med resultatet; två vinster och en förlust. Detta räckte till en andraplats i poolen och därmed var han klar för semifinal. I semifinalen fick Nils återigen se sig besegrad av Ängbyspelaren Elias Sjögren. Denna gång var det dessutom inget snack om saken. En slutlig tredjeplats blev resultatet men Nils var inte nöjd med sin egen prestation och förhoppningsvis får vi se en taggat Nils på träningarna.

Om vi sedan går till P12 (25 st deltagare) så representerades klubben av Hugo HJ. Poolspelet gick mycket bra och Hugo vann alla sina tre matcher med 3-0 och var därmed vidare till åttondelsfinal. Motståndet i åttondelsfinalen blev den tidigare rotebrospelaren Elvin Kasumovic. Hugo började starkt och tog kommandot direkt samtidigt som Elvin fick jaga bollar långt ut i kanterna. När matchen var över stod det 3-0 på resultattavlan och Hugo var vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen blev det respass mot en Ängbyspelare men det kunde gått annorlunda om motståndaren inte fått kantboll vid ställningen 9-9 i såväl första som andra set. En slutlig femteplats och Hugo var nöjd med starten på tävlingssäsongen.

Melissa var nästa spelare vid borden men tyvärr har undertecknad ingen information kring hur tävlingen slutade för hennes del. Enligt Nils så stod det 2-2 i set i den match han såg delar av. Vi hoppas att Melissa själv går in på Facebook under veckan och berättar lite om sitt spel och resultatet.

Sist ut var Karolina Eriksson som spelade klass H6 och resutlatet som har förmedlats in via telefonsamtal säger att det blev en finalplats men att orken där tog slut tröt. Slutplaceringen blev därmed en andraplats och en bra start på säsongen".

Skribent: Johan Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Rotebro BTK - Bordtennis
Lars Naesström, Timotejvägen 94
19269 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087545649
E-post: lasse-rbtk@hotmail.c...